previous arrow
next arrow
Slider

Rumptse Boght: een nieuw, legendarisch drankje uit de Betuwe

Rumptse Boght combineert het beste Betuwse fruit met bloemenhoning in een heerlijk drankje. Perfect om zo te drinken, of gemixt in cocktails. Alle ingrediënten komen uit de Betuwe, een streek die bekend staat als dé fruittuin van Nederland. Sappige bramen en rijpe kersen krijgen alle tijd om hun smaken te vermengen in alcohol. Het resultaat is een heerlijk, ambachtelijk drankje waarin de droge smaak van jenever en het zoetje van cassis samenkomen. Rumptse Boght heeft een alcoholpercentage van 39% en is verkrijgbaar in flessen van 20cl, 35 cl, 50cl en 70cl. Het drankje past perfect op een winteravond bij het haardvuur, maar minstens zo goed als ijskoud drankje op een zomerse avond.

Legende van de ridder

Rumptse Boght ontleent zijn naam aan de locatie van Hoeve De Leeuwen Acker in een bocht in het Betuwse dorp Rumpt. Daarnaast is het een knipoog naar het oud-Nederlandse woord ‘bocht’ als synoniem voor drank. Een oude Rumptse legende diende als inspiratie voor het label van Rumptse Boght. In de middeleeuwen had het dorp zijn eigen ridder. Volgens de plaatselijke legende beschermde de ridder Rumpt tegen iedereen die het dorp wilde binnenvallen. Hij ligt begraven onder een eik, niet ver van de rivier de Linge, aan de rand van het dorp. Waar of niet waar, de ridder prijkt trots op alle labels van de Boght van zijn dorp.

Geschenk

Rumptse Boght is ook verkrijgbaar als cadeauverpakking, ideaal voor verjaardagen, kerst, relatiegeschenk of bedankje. Maar als je de Boght eenmaal hebt geproefd, is de kans groot dat je het zelf wilt houden!

Natasja Verkou
De Leeuwen Acker
Achterweg 1
4156 AA Rumpt
0345-681510
info@deleeuwenacker.nl

home-img